GASΟΛΟΓΙΕΣ #733 | ΓΙΑΤΙ; #7
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020
Στα προηγούμενα επεισόδια του ψυχολογικού θρίλερ «Γιατί σκοτώνεται ο κόσμος;», ο διακεκριμένος τροχαίος σεναριογράφος Θανάσης Χούντρας μας εξήγησε και σας μεταφέραμε τις πέντε (από τις 1005) σημαντικότερες αιτίες ατυχημάτων.
GASΟΛΟΓΙΕΣ #732 | ΓΙΑΤΙ; #6
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020
Στο προτελευταίο επεισόδιο της ελληνικής σειράς «Τι πρέπει να κάνω για να μην μου ξανασυμβεί τροχαίο ποτέ», θα ασχοληθούμε με την αορατότητα των μοτοσυκλετιστών. Ο σεναριογράφος της σειράς, Θανάσης Χούντρας, μας εξήγησε στην τελευταία επίσκεψή του στην πόλη μας, ότι κάθε εικόνα που «βλέπει» ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι μόνο μία.
GASΟΛΟΓΙΕΣ #731 | ΓΙΑΤΙ; #5
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020
Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κάποιος να του συμβεί, ειδικά αυτές τις πρωτόγνωρες μέρες, θα είναι να πάθει τροχαίο και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με όλον αυτόν τον πανικό. Την ώρα που αυτές οι γραμμές η κατάσταση είναι ακόμα υπό έλεγχο στα νοσοκομεία, αλλά, παρόλα αυτά, οι λίγες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν θα μπορούν να σας φροντίσουν.
GASΟΛΟΓΙΕΣ #730 | ΓΙΑΤΙ; #4
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020
Ας μιλήσουμε σήμερα για ένα ακόμα «ψέμα» που έχει καταχωρήσει ο εγκέφαλός μας ως αληθές και συνεπώς ασφαλές, ενώ δεν ισχύει. Πόσα χιλιόμετρα είναι πολλά για να κινδυνεύουμε; Είναι τα 60 πολλά; Βλέπω κάποιους εκεί στη γαλαρία που μυρίστηκαν ότι είναι ερώτηση παγίδα και λένε «ναι, είναι πολλά».
GASΟΛΟΓΙΕΣ #729 | ΓΙΑΤΙ; #3
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020
Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκινήσαμε μία σειρά άρθρων, με αφορμή την επίσκεψη στην πόλη μας και ομιλία του Θανάση Χούντρα περί οδικής ασφάλειας. Είπαμε λοιπόν (αυτός είπε δηλαδή, εγώ σας τα μεταφέρω) ότι πίσω από κάθε τροχαίο βρίσκεται μία αποτυχημένη πρόβλεψη σε συνδυασμό με το λάθος λειτουργικό που έχουμε φορτώσει στον εγκέφαλό μας, το οποίο στηρίζεται σε …ψέματα. Ας δούμε μερικά από αυτά – μας κάνουν να νιώθουμε άνετα αλλά μας εκθέτουν σε τεράστιο κίνδυνο.
GASΟΛΟΓΙΕΣ #728 | ΓΙΑΤΙ;
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε προαναγγείλει ότι, με αφορμή την παρακολούθηση μίας συγκλονιστικής ομιλίας περί οδικής ασφάλειας από τον Θανάση Χούντρα (ε όχι και ποιον Χούντρα, γκούγκλαρε αν δεν ξέρεις), από σήμερα θα ξεκινήσουμε μία σειρά άρθρων με κάποια θέματα, τα οποία εάν καταφέρουν να καταρρίψουν κάποιους μύθους που θεωρείτε δεδομένους, θα σας σώσουν τη ζωή. Τόσο απλά. Ας τα πάρει το ποτάμι.
Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφθήκαμε την πολύ ωραία διήμερη εκδήλωση «Garage Days 2020”, την οποία έστησαν, με πολύ μεράκι και κόπο, ο Γιάννης με την παρέα του από τα «Κόκκινα Φεγγάρια». Μεταξύ άλλων είχε όμορφη καλτ ατμόσφαιρα, έκθεση με σπάνια mopeds, scooters, Caterham (!) και άλλα οχήματα – την παράσταση όμως έκλεψαν οι εξαιρετικοί ομιλητές με τα ενδιαφέροντα θέματα που ανέλυσαν στο κοινό.
Με αφορμή τη φοβερή και τρομερή, άκρως επιτυχημένη (και λίγα λέμε) βόλτα μας πριν δύο εβδομάδες που κόψαμε την πίτα με τα υπερτυχερά φλουριά, ας σχολιάσουμε λίγο τον εξοπλισμό που φορούσαν τουλάχιστον οι μισοί από τους τριακόσιους (όχι του Λεωνίδα), συν τις συνεπιβάτριές τους.
Μόλις γεννήθηκε και ο υιός! Ευχαριστώ πολύ, να σας ζήσουν κι εσάς όσοι έχετε, και στα δικά σας όσοι επιθυμείτε. Επιτέλους, τώρα ως γονέας δύο μικρών, μπορώ να εκφράσω την γνώμη μου χωρίς κάποιος να μπορεί να μου απαντήσει «δεν έχεις παιδιά και δεν καταλαβαίνεις, κάνε πρώτα και μετά τα ξαναλέμε». Ε ναι, έκανα και θα σας πω. Ακούστε.
Γιατί η φετινή μοτοβόλτα, με αφορμή την κοπή της πίτας μας, ήταν η καλύτερη που έχει γίνει μέχρι τώρα; Αυτό αναρωτιόμουν πάνω στη μοτοσυκλέτα μου αργά το απόγευμα που επιστρέφαμε, γλυκά αποκαμωμένος από τη δημιουργική ένταση της ημέρας. Δεκάδες εικόνες έσκασαν στο μυαλό μου ως απάντηση, σαν δεκάδες κεράκια σε μια τούρτα από αυτά που σβήνεις και ανάβουν ξανά και ξανά μόνα τους.